Ergenlik Sivilceleri Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Ergenlik Sivilceleri Neden Olur ve Nasıl Geçer?Sivilce aslında bir yağ hastalığıdır. Vücutta aşırı yağ salgılanması sonucunda kanallar tıkandığı zaman birçok insanı sinir eden sivilce ortaya çıkıyor.

Fazla yağ salgılanmasının temel nedenlerinden birisi ergenlik döneminde ortaya çıkan hormonlardır. Ergenlik dönemi kızlarda 11-16, erkeklerde ise 14-18 yaşları arasında yaşanıyor. Bu dönemlerde gençlerin yüzde 85'inde sivilce çıkıyor. Ergenlik dönemi dışında, stres, güneş ışığı, kozmetik ürünler de sivilceye neden olabiliyor.


SİVİLCELER GENETİK BİR DURUM

Bazı gençlerde hiç sivilce çıkmaması, bazılarında ise çok çıkmasının nedeni tamamen cilt tipi ile alakalı. Cildin yağlı olması sivilcenin daha çok çıkmasına sebep oluyor. Sivilcelerin çıkmasında genetik nedenler de önemli. Yani akrabalarınızda sık görülüyorsa, sizde görülme ihtimali de yüksek.

Kuruyemiş, çikolata, patates kızartması gibi yiyeceklerin sivilceye sebep olduğu sanılıyor. Oysa bu söylenenler doğru değil. Cildin yağlı olması yiyeceklerle değil, genetik ve hormonlarla alakalı bir durum.

Sivilce her iki cinsin sorunu olsa da maalesef kızlarda daha çok görülüyor. Sivilcenin en çok yüzde çıkmasının sebebi ise yüzümüzün yağ bezleri açısından zengin olması. Sivilceleri sıkarak patlamak iz kalma ihtimalini artırıyor. Ayrıca sıkmak, sivilcenin daha fazla büyümesine de neden olabiliyor.


SİVİLCELER NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Cilt doktorları sivilceleri tedavi edilebiliyor. Ancak kalıcı bir çözüm olmadığı için tekrar çıkma ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Sivilce tedavisinde sivilcelerin durumu ve kapladığı alana göre bir yöntem seçiliyor. Bazı durumlarda basit kremler yetebiliyor. Ancak doktor gerekli görürse, antibiyotikli kremler ve A vitamini desteği içeren tedaviler de yapabiliyor.

NOT: Sivilce tedavisine başladığınızda ise etkisini minimum bir buçuk-iki ay sonra görmeye başlıyorsunuz. {alertInfo}

Sivilce tedavisi hem görünüşü düzeltmek hem de iz kalmasını önlemek için öneriliyor. Yalnız başarılı olması için tedaviyi hiç aksatmamak ve sivilce tekrarladığında da tedaviye yeniden başlamak gerekiyor.

Sivilce izi kalırsa tedavisi yapılabiliyor. Cilt soyma, lazer, iğneli radyofrekans gibi yöntemler var. Ancak bunlar elbette zahmetli süreçler.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu